Seier over Grand Bodø i målrik kamp

Etter to kamper mot Grand Bodø siste uken har Arna-Bjørnar jentene scoret 10 mål. Og det kunne vært flere.

Jubel for tomålsscorer Karoline Haugland .  Foto: Njål Arnar Johansen

Kampen startet forrykende, allerede i det 2. spilleminutt kontrer Grand Bodø. Et flatt innlegg foran mål ekspederes i nettet av gjestenes toppscorer Anne-Marthe Birkeland. Det var spissens 8. mål for sesongen.

Arna-Bjørnar jobber seg sakte, men sikkert inn i kampen og dominerer banespillet. Høyresiden med Emilie Nautnes og Cecilie Kvamme har mange fine kombinasjoner. Kvamme var særdeles offensiv i denne kampen og får sin første sjanse etter 9 minutter, men skuddet går like utenfor.

Hjemmelaget fortsetter å produsere sjanser, blant annet hadde Lisa Naalsund et godt skudd, men det gikk dessverre over mål. AB fortsetter dominansen, og etter 20 minutter kommer Naalsund opp på høyrekanten, slår et høyt innlegg og med en vakker heading i bue over keeper utligner AB ved Karoline Haugland. Det fortsetter med godt spill på høyresiden og Kvamme prøver skuddfoten nok en gang, men uten å få skikkelig treff.

Så er det Nahi som får et oppspill på høyrekanten, driver nedover og slår flatt innover. Der kommer nok en gang venstrekant Haugland og plasserer ballen fint i mål. AB har tatt over og leder 2-1. Men i denne gode AB-perioden er det gjestene som kommer på sin andre gode kontring. Synnøve Hafnor får godt treff og setter ballen fint over keeper og inn i hjørnet. Det står 2-2, som nok ikke var et godt bilde på kampen. Hjemmelaget fortsetter å angripe, og på sin 3. mulighet lykkes det endelig for Cecilie Kvamme og ballen triller fint i mål til ny ledelse for Arna-Bjørnar. 3-2 og dette står seg inn til pause.

I den andre omgangen er ikke intensiteten like høy, og gjestene prøver å komme tilbake. Men Grand Bodøs forsøk er ikke spesielt farlige. I det 53. minutt får Lisa Naalsund ballen, hun velger å gjøre det hele selv, dribler noen forsvarere og setter ballen vakkert i mål til høyre for keeper. 4-2 og hjemmelaget har god kontroll. Men gjestene har vært i hardt vær før og gir ikke opp. De får en corner som slås vakkert på bakerste stolpe. Der står heldigvis Emma Fletcher som header ballen via stolpen og ut. Nære redusering for gjestene. I stedet kontrer AB. Nahi får ballen, slår til Gloppen som er villig med i angrep. Hun slår et nydelig innlegg, men Haugland bommer. En svært stor mulighet for Haugland til å bli 3-målsscorer.

Også venstrekanten vil være med i angrep. Venstreback Elise Stenevik har blitt med hele veien, hun slår et langt innlegg til innbytter Eikeland som header mot mål. Ballen går via Rikke og triller uttagbart i mål utenfor keepers rekkevidde. 5-2 til Arna-Bjørnar.

Resten av omgangen fortsetter med at hjemmelaget har ballen mest, mens Grand-Bodø har noen halvmuligheter på kontringer. De blir imidlertid for upresise og produserer ikke noen skikkelige sjanser. Siste mulighet i kampen får innbytter Andrine Mo som skyter via en forsvarsspiller. Keeper rekker å få kontroll på ballen.

Det blir ikke flere mål, og Arna-Bjørnar har dermed scoret 10 mål på de to siste kampene. Dagens AB-spiller ble ikke uventet høyreback Cecilie Redisch Kvamme som hadde utallige raid oppover kanten og var god også defensivt. Vi synes at også Karoline Haugland og Lisa Naalsund utmerket seg positivt i dag – og håper jentene tar med seg mye selvtillit inn i den tøffe bortekampen mot LSK Kvinner allerede på førstkommende onsdag.

Link til høydepunkter

BAs referat (abo)

BTs referat (abo)

Øvrige resultater denne helgen - kvinnefotball.no

 

En fornøyd Cecilie Kvamme kåret til ABs beste og fikk gavekort av våre gode partner Sparebanken Vest. Foto: Arna-Bjørnar

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift