En god omgang holdt ikke til seier mot Sandviken

Arna Bjørnar - Sandviken 1-2

Glede over scoring i første omgang                                                            Foto: Njål Arnar Johansen

Lokalderbyet mellom Arna Bjørnar og Sandviken ble en merkelig affære. Etter at Arna Bjørnar hadde rundspilt gjestene etter alle kunstens regler i første omgang, var de fullstendig fraværende i 2 omgang og mer eller mindre ga bort seieren i en passiv siste omgangs forestilling.

I første omgang var Arna Bjørnar det absolutt førende laget, bortsett fra noen spredte oppløp fra Sandviken var det vertene som hadde regien. Men det ble for mange trekk og for omstendelig foran Nora Njøens mål, og de farlige skuddene som kom gikk enten utenfor eller ble reddet. Sandviken lå bak med mange spillere, så muligheten for å spille seg gjennom var også nokså begrenset.  Men i det 35 minutt kjempet Maria Brochmann ballen i mål via en uheldig Sandviken spiller. Omgangen endte 1-0 og ut fra det man hadde sett i første omgang, følte hjemmepublikummet seg nokså sikker på at dette ville gå rett vei.

Men andre omgang ble en trist affære, fra å ha dominert kampen fullstendig ble det passivt og stillestående fra Arna Bjørnars side, mens Sandviken kviknet til og kom høyere opp på banen. Så skjedde det som måtte skje, en langpasning nådde Cordner som løp fra Maria Brochmann, rundet keeper og satte ballen i mål fra skrått hold. En meget god prestasjon fra Sandvikens nyervervelse. Istedet for å komme tilbake ga hjemmelaget fra seg mer og mer av initiativet, og i det 73 minutt satte June Hammersland ballen i mål da hun mottok et langt fremspill like foran mål. Som det også fremgår av høydepunktene fra kampen  liknet det mistenkelig på en offside før scoring, men dømt er dømt - og derved var 1-0 snudd til 1-2. 

Men ut fra Arna Bjørnars labre innsats i 2 omgang, så må en likevel si at seiern faktisk var fortjent. Ikke fordi det var noen stor fotball som ble vist fra gjestene, men fordi de vant en taktisk seier og spilte enkel og effektiv fotball og scoret 1 flere mål enn motstanderen. Hos Arna Bjørnar var det flere spillere som ikke hadde dagen, og noen så heller ikke ut til å holde en hel kamp. Men det var først og fremst det taktiske grepet som sviktet pluss manglende effektivitet foran mål. Alt i alt en kamp som man snarest mulig må legge bak seg mentalt, nullstille og så komme sterkt igjen ved neste korsvei.

Dommertrioen har nok gjort bedre kamper uten at de derved skal belastes for resultatet. Stort sett var det myndig og grei dømming, men en del merkelige frispark og noen tvilsomme offsideavgjørelser trakk ned. 2 offsideavgjørelser var meget diskutable feile - den første da Karoline Haugland satte ballen i mål og den andre på Sandvikens siste mål. 

319 tilskuere hadde funnet veien til Arna Idrettspark på en litt småhustrig vår ettermiddag

Bygdanytt:    https://www.bygdanytt.no/sport/i/oRzGWa/Snublet-i-lokaloppgjoret    

BT: https://www.bt.no/100Sport/fotball/Trenervikaren-med-seier-mot-rivalen--For-en-glede_-for-en-opplevelse-253921b.html

BA: https://www.ba.no/sport/toppserien/arna-bjornar/sandviken-snudde-kampen-og-vant-mot-rivalen/s/5-8-783067

Høydepunkter fra kampen: https://www.youtube.com/watch?v=4lQUxOK2u9I&feature=youtu.be

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift