Nykommeren trakk det lengste strået

Lyn - Arna Bjørnar 2-1

Elise hadde en god kamp og var ABs beste!                                                   Arkivfoto: Njål Arnar Johansen

Det flyter ikke helt for Arna Bjørnar for tiden, i lørdagens kamp måtte de tåle nok et nederlag da Lyn vant 2-1. Det ble en kamp der Arna Bjørnar i store deler av kampen styrte banespillet, men var fullstendig ufarlige foran mål pluss at man ga fra seg helt unødige gratissjanser.

Kampen startet med litt usikkert spill fra begge lag hvor personlige feil florerte på begge sider, som AB tilhenger var det nervepirrende å se hvordan man flere ganger helt unødvendig ga motstanderen gratis muligheter som de ikke burde fått. Og det var nettopp en slik gratis mulighet Vilde Hasund utnyttet da hun satte inn ledermålet 1-0 i det 11 minutt. Etter dette overtok Arna Bjørnar banespillet en periode og hadde sogar et godt skudd like over mål i det 16 minutt. Men overtaket i banespill hjalp lite når man var nokså tannløs foran mål. Men i det 22 minutt fikk Arna Bjørnar frispark ca. 4-5m utenfor16meteren. Elise Stenevik slo et godt frispark som ble gitt retur på ut i feltet og der sto Maria Brochmann og sendte returen kontant i mål. Arna Bjørnar presset resten av omangen på for å score og hadde en stor sjanse i det 45 minutt uten å lykkes og omgangen endte derved 1-1.

2 omgang startet dårlig for Arna Bjørnar med en rekke personlige feil som så endte med at Lyn fra spiss vinkel etter et innkast som ingen fulgte med på greide å lobbe ballen over Mackenzie og derved 2-1. Lyn kom mer og mer med i spillet etter dette og hadde et meget godt skuddforsøk like over mål i det 60 minutt. Arna Bjørnar slet fortsatt med mye feil og det florerte med kompliserte støttepasninger som stoppet fremdriften. Når så en del sentrale spillere er direkte uvenner med ballen og så absolutt ikke har dagen, blir det vanskelig mot et hardt arbeidende Lyn-lag.  Begge lag har en del sjanser og Arna Bjørnar har en god sluttspurt, men det blir rett og slett for tafatt foran mål. Derved ender kampen med 2-1 til Lyn på det som vi må kunne kalle en dårlig dag på jobben for Arna Bjørnar.

Vi skal ikke si at Lyns seier var ufortjent, selv om en kunne se at Arna Bjørnar hadde større kapasitet hjelper det lite når motstanderen er flinkere til å utnytte de sjansene de får enn gjestene er. Lyn utnyttet sine sjanser bedre og gjorde ting enkelt, derved sto de også igjen med 3 poeng. Arna Bjørnar spiller en nokså krevende type fotball og dette er nokså sårbart når sentrale spillere ikke har dagen. Samtidig blir det gjort en del dårlige valg som gir motstanderen gratis muligheter og da blir man sårbar mot et såpass bra lag som Lyn.    

Det gjør vondt å se på at et lag som vi vet kan så veldig mye mer, ikke lykkes med det vi vet de kan. Som tilskuer kan vi nok mene at en del ting gjøres for vanskelig, men vi vet også at spillerne selv og trenerne er de som er best egnet til å finne de rette løsningene.  Arna Bjørnar har en jobb å gjøre med å finne tilbake til formen foran neste kamp, Vi vet at laget har kapasiteten inne, men det må jobbes hardt for å få spillet til å sitte igjen. Vi kjenner laget godt nok til å vite at de selv er de som er minst fornøyde, så får vi satse på at de finner de riktige grepene før Kolbotn kampen.

BAs referat: https://www.ba.no/sport/arna-bjornar/fotball/same-procedure-fra-arna-bjornar/s/5-8-788014

BT: https://www.bt.no/100Sport/fotball/Kapteinen-med-to-mal-pa-to-kamper_-men-ingen-poeng-254292b.html

Mer kommer etterhvert som vi får inn kommentarer etc..................

 

     

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift