Storseier på en litt halvgod dag

Trondheims Ørn - Arna Bjørnar 2-6

Cecilie Kvamme grorde en god kamp i Trondheim                                    Foto: Hordalandsfotball

Det ble hele 8 mål, 7 gule og 1 rødt kort i Trondheim da Trondheims Ørn og Arna Bjørnar møttes til kamp på Utleira Kunstgressbane og heldigvis havnet de fleste målene i nettet bak Trondheims Ørns keeper. Arna Bjørnars seier var fortjent, men det var på ingen måte noen overkjøring av trønderlaget slik sifrene kunne tyde på. Begge lag slet med en del feilpasninger og slurv i egen farlig sone og begge lag ble straffet med mål imot nettopp av den grunn. Men Ørn ble hardest straffet da de til og med fikk keeper Nøstmo utvist etter at hun hadde felt Emilie Nautnes som siste forsvarer.

Arna Bjørnar startet kampen best og hadde overtaket den første halve timen. Allerede etter 6 minutter fikk Maria Brochmann stå helt udekket foran mål og heade uforstyrret inn 0-1. I det 20 minutt fikk vi en blåkopi av det første målet da Maria nok en gang i fred og ro fikk heade balle i mål. Etter at både Lisa Naalsund og Elise Stenevik hadde hatt gode skuddforsøk, fikk Amalie Eikeland vippet ballen i bue over keeper etter klyngespill foran Ørn-målet og derved 0-3. På dette tidspunktet så alt ut til å gå Arna Bjørnars vei, men i det 40 minutt Trondheims Ørn et i hvert fall unødvendig og muligens tvilsomt frispark på 18-19 meters hold og derved 1-3. Etter dette ble ble gjestenes spill noe nervøst og krampaktig mens vertene overtok spillet uten at det ga uttellinger i scornger.

Arna Bjørnar gikk direkte i angrep da 2 omgang startet og Cecilie Kvamme hadde en flott forsering som hun avsluttet med et godt skudd som Nøstmo med nød og neppe fikk slått til corner. Bortelaget var i støtet i starten av omgangen og Amalie Eikeland hadde et godt skudd som ble reddet glimrende av Nøstmo. Men så rotet Arna Bjørnar det til i egen sone igjen og straffen var at Julie Adserø satte ballen i mål i det 60 minutt og derved 2-3 og ny nerve i kampen. Etter dette presset vertene på for utligning, men så glapp det for den ellers gode Ørn-keeper Nøstmo da hun var uoppmerksom ved utspark og overlot ballen til en våken Lisa Naalsund som enkelt trillet ballen i mål og derved roet frynsete AB-nerver da stillingen ble 2-4. Derfra og inn hadde Arna Bjørnar styring på kampen og Ørn fikk en rekke frispark imot seg rett utenfor egen 16m med få minutters mellomrom noe som kulminerte med at Nøstmo ble utvist og Arna Bjørnar fikk frispark rett utenfor hjemmelagets 16m. Da sto Ingrid Stenevik for dagens flotteste mål da hun skrudde ballen over muren og rett i vinkelen på Trondheim Ørns mål. Derved var det 2-5 og kampen var punktert, men Amalie Eikeland fikk satt inn 2-6 på overtid, noe som også ble sluttresultatet.

Det mangler fotsatt litt på at Arna Bjørnar er der vi vet de har kapasitet til, men kampen var et langt skritt fremover. Fortsatt mangler noen nøkkelspillere litt på å være på sitt aller beste, og man foretar fortsatt en del unødig risikable valg. Men arbeidsinnsatsen til spillerne var stor og det aller viktigste var at nå fikk man også brukbar uttelling på sjansene og 3 poeng med tilbake til Bergen.

Kampen var ikke så ufin som 7 gule og 1 rødt kort skulle tyde på, litt unødig holding ga en del gule kort mens det røde kortet var helt etter boken. Emilie Nautnes må forøvrig nå være den eneste spilleren i Toppserien som har fått gult kort både for å gå for seint av banen og for tidlig på banen.       

BTs reportasje her:   https://www.bt.no/100Sport/fotball/Etter-en-tung-periode-losnet-det-endelig-for-Arna-Bjornar-255033b.html

BAs reportasje her:    https://www.ba.no/sport/fotball/arna-bjornar/ketsjup-effekt-for-arna-bjornar/s/5-8-797977

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift